Frumos, sigur și curat – pardoseala potrivită pentru a locui cu animale de companie

Pentru mulți dintre noi animalele de companie sunt cei mai buni prieteni. Insa nu la fel de ușor este cand punem în practică dorința si este influențat mediul în care trăim. Unui cățeluș nu o să îi pese că aduce noroi în casă, cum nici unei pisicuțe nu o să îi pese că zgârie podeaua în timp ce își ascute gheruțele pe treptele acoperite cu covor.

Este mult mai ușor să prevenim acest lucru alegând pardoseala potrivită.

Haideți să vedem împreună ce podea s-ar potrivi astfel încât traiul cu prietenii noștri să fie și practic.

Parchetul este ușor de curățat și plăcut pentru picioare.Cu o suprafașă lăcuită devine în plus rezistent la abraziune și durabil. Însă câinii de talie mare îl pot totuși zgâria. În acest caz parchetul trebuie rașchetat, aplicat un ulei special protector și astfel poate fi reparat.

Pardoselile decorative sunt si ele un bun compromis deoarece îmbină aspectul frumos de lemn cu o suprafață indestructibilă care poate fi ușor de curățat și nu alunecă. Același lucru se întâmplă și în cazul podelei laminate; aveți însă grijă la curățare să nu folosiți foarte multă apă. Un alt avantaj al laminatului pentru prietenii noștri animăluțele este că vara păstrează suprafața mai rece decât lemnul.

Suprafețe mai puțin potrivite:

Mocheta – confortabilă pentru pisici și câini, nu este potrivită deoarece se pătează.

Dale – durabile și ușor de curățat, sunt însă prea alunecoase. Un sprint rapid la ușă se poate termina cu o ateruzare dureroasaă.

Pluta este plăcută dar nu va rezista prea mult la ghearele pisicuței.

Toate aceste sfaturi sunt valabile și pentru părinți 🙂

 

Fost Product Manager la Porsche Romania (Volkswagen-Autovehicule Rutiere), și, bineînțeles pasionată de tehnica germană, am încercat sa fac un pas mai aproape de inimile voastre ca să descoperim împreună cât de importante sunt în viața noastră agitată, produsele de calitate.

Lasa un comentariu

Feedbackul este important pentru noi. Adresa ta de email nu va fi publicata.

Va rugam asteptati...