Usa de Intrare in Casa – Sfaturi si Trucuri in alegerea ei

Usa de intrare in casa este cartea de vizita a ansamblului format din cei 4 pereti care o inconjoara. Desi design-ul ei este decisiv pentru imaginea casei, “valorile interioare”, precum protectia impotriva efractiei si izolarea termica sunt, de asemenea, esentiale. Pentru a putea tine cont de toate posibilitatile atunci cand cumparati o usa de intrare, am sintetizat pentru dumneavoastra cele mai importante aspecte.

  1. Materialul si finisajul Usii de Intrare

Usa de Intrare in casa trebuie sa se potriveasca cu imaginea de ansamblu a casei si, de asemenea, sa ne convinga prin proprietatile ei. Prin urmare, pe langa aspect, tipul materialului din care este construita usa este de asemenea foarte important. Acesta determina cat de robusta, sigura, termoizolanta si usoara este o usa. Cele mai comune materiale pentru o usa de casa sunt: aluminiu, otel si lemn. Sunt foarte importante atat design-ul usii cat si optionalele pe care doriti sa le comandati pentru ea: culoare, suprafata vitrata, supralumina sau luminator lateral.

usa de intrare Hormann 2

2. Echipamente de siguranta pentru Usa de Intrare

In functie de riscul de efractie, sunt recomandate echipamentele de siguranta RC2 sau RC3, atat pentru usile de intrare in casa cat si pentru cele de apartament. Daca nu doriti o usa cu clasa de rezistenta, ar trebui sa va ganditi sa puneti macar inchideri multiple pentru intarzierea patrunderii prin efractie in spatiul dumneavoastra privat.

 

usa de intrare Hormann 3-grade de siguranta   Diferitele clase de siguranta si efectul lor anti-efractie asupra usilor

3. Izolatia Usilor de Intrare

Oricine alege o usa de intrare nu trebuie sa se intereseze doar de siguranta si aspect, ci si de izolatia pe care o poate asigura aceasta usa. Usile bine izolate va protejeaza nu numai impotriva frigului ci va protejeaza si portofelul, deoarece toata caldura ramane in interiorul casei, deci costurile cu incalzirea casei sunt mult reduse. Materialele subtiri sau conducatore de caldura, placutele lipsite de umplutura dar si fantele pentru scrisori incorporate lasa caldura sa iasa din casa spre exterior. Hotarator in alegere in acest caz este coeficientul de transfer termic. Cu cat valoarea acestuia este mai mica, cu atat izolatia termica asigurata de usa este mai buna. O Ordonanta privind economisirea energiei, prevede ca usile de intrare sa aiba un coeficient de transfer termic de maxim 1,8 W / (m² *K)

Hoermann usa de intrare 2

4. Design-ul Usii de Intrare

Daca zona de intrare in casa nu este suficient luminata, se recomanda alegerea usilor de intrare cu suprafata vitrata. De asemenea, pentru mai multa culoare, puteti opta pentru aplicatii (insertii) din otel inoxidabil, manere cu benzi LED luminoase sau diverse combinatii de culori.

Usa de intrare Hormann 4      Usa de intrare Hormann 8

Usa de intrare Hormann 5      Usa de intrare Hormann 6

Daca sunteti insa mai conservatori, puteti alege usa de intrare cu acelasi design ca al usii de la garaj.

Hoermann usa de intrare si usa garaj                 Usi de garaj Hoermann

De asemenea, daca optati pentru un aspect modern, puteti lua in calcul usile cu luminator lateral, pentru o intrare generoasa.

Usa de intrare Hormann 9

5. Sisteme automate pentru Usa de Intrare

Cu ambele maini pline de sacose doriti, deseori, o deschidere magica a usii. Acest lucru este posibil acum: usile de intrare pot fi deblocate folosind tehnologiile Smart Home, cu telecomanda sau cu aplicatie din telefon. Cititorul de amprenta sau interfonul elimina de asemenea necesitatea de a cauta cheia in bagaje mari si, in plus, permite accesul copiilor in casa chiar daca cheia a fost uitata sau pierduta.

Usa de intrare Hormann 10        Usa de intrare Hormann 11

Usile de intrare automate sunt acum usor de operat cu un emitator portabil (telecomanda) sau o aplicatie smartphone.

 

Fost Product Manager la Porsche Romania (Volkswagen-Autovehicule Rutiere), și, bineînțeles pasionată de tehnica germană, am încercat sa fac un pas mai aproape de inimile voastre ca să descoperim împreună cât de importante sunt în viața noastră agitată, produsele de calitate.

Lasa un comentariu

Feedbackul este important pentru noi. Adresa ta de email nu va fi publicata.

Va rugam asteptati...